Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse
Hvilken region modtager flest udbetalinger fra Kulturministeriet til børne- og unge kulturprojekter? Falder eller stiger antallet af ansatte med anden etnisk oprindelse end dansk på landets kulturarbejdspladser? Hvor mange arbejder med kulturforskning og udvikling i den offentlige sektor? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over kulturlivets økonomi og struktur.
Statistikken om kulturlivets økonomi og struktur dækker offentlige kulturbevillinger og Kulturministeriets udbetalinger, uddannelse og beskæftigelse på kulturområdet og forskning inden for kultur.
Her kan du blandt andet finde tal på, hvor mange offentlige midler kulturområdet modtager, beskæftigelsesmuligheder for de kunst- og kulturudannede, og hvor mange offentlige ressourcer der bliver anvendt til forskning og udvikling på kulturområdet.
Seneste nyt om Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse
Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. i 2020
7. oktober 2021
Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. til kulturelle formål i 2020 svarende til ca. 2.170 kr. pr. indbygger. Det er en samlet stigning på 2,7 mia. kr. eller 27 pct. i forhold til året før.
Tabeller i Statistikbanken om 'Kulturområdets bevillinger og udbetalinger'
Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Kultur 2021/2022
Publikationen Kultur 2021/2022 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som museer, zoologiske haver, teatre og biografer, musik, fredede bygninger, idræt og frivilligt arbejde m.fl. Årets temakapitel bygger på data fra statistikken om bibliotekslånere og er en analyse af, hvem der låner flest materialer på bibliotekerne, de såkaldte ”hyperlånere”. Hyperlånerne udgør blot 1 pct. af lånerne men står for 14 pct. af bibliotekernes samlede udlån.
Staten bruger flere og flere penge på dusører til skattejægeres oldtidsfund
12. november 2018
I 2018 afsætter den danske stat 4 millioner kr. til ’danefægodtgørelse’ - altså dusører for smykker, mønter og andre genstande fra Danmarks fortid, som graves op på byggepladser og af skattejægere. Dette er en stigning på 43 pct. i forhold til 2017.