Gå til sidens indhold

Whistleblower-ordning

Her kan du indsende oplysninger om ulovlige forhold eller andre alvorlige uregelmæssigheder i Danmarks Statistik, hvis du er eller har været ansat i Danmarks Statistik. Dette gælder også i forbindelse med forhold, du har oplevet som ansøger til stillinger i Danmarks Statistik. Det er også muligt at indsende oplysninger om sådanne forhold, hvis du er samarbejdspartner eller leverandør til Danmarks Statistik. 

Whistleblower-ordningen er et supplement til eksisterende muligheder for at angive oplysninger om strafbare forhold eller andre alvorlige uregelmæssigheder i Danmarks Statistik.

Hvis du ønsker at være anonym

Ønsker du at være anonym, kan du indsende oplysningerne i et almindeligt brev til adressen:

Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø
Mærket: Whistleblower

Husk, at brevet ikke må indeholde oplysninger om dit navn, adresse, telefonnummer eller andre personhenførbare oplysninger, hvis du ønsker at være anonym.  

Hvis du sender henvendelsen anonymt, er det ikke muligt for Danmarks Statistik at sende en modtagelseskvittering eller opfølgende spørgsmål. Du kan derfor risikere, at whistleblower-funktionen er nødt til at henlægge sagen, fordi den ikke er tilstrækkeligt belyst. 

Hvis du ikke ønsker at være anonym

Hvis du vælger ikke at være anonym, kan du skrive til whistleblower@dst.dk

Her har du mulighed for at vedhæfte fotos og billeder, ligesom Danmarks Statistik vil kunne kontakte dig med evt. opklarende spørgsmål. 

Du kan også indsende oplysninger i et brev til adressen ovenfor uden at tage hensyn til, om der er indeholdt personhenførbar information.

Selv om du vælger ikke at være anonym, vil din henvendelse og herunder dine personhenførbare oplysninger blive behandlet med yderste diskretion.