Kurser og seminarer
Bliv bedre til at finde og bruge statistiske data
Vil du styrke din faglighed indenfor statistik? Danmarks Statistik afholder kurser og seminarer, der giver kompetencer i at finde og bruge statistiske data. Kurserne og seminarerne afholder vi året rundt.
Alle underviserne er fra Danmarks Statistik, og kurserne og seminarerne afholdes som udgangspunkt hos os på adressen Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø. Nogle kurser og seminarer kan vi dog også holde hos jer. Læs mere under skræddersyede kurser og seminarer.
Klik på et kursus eller et seminar for mere information om det enkelte arrangement. Det er også der, du kan tilmelde dig.
Har du behov for andet?
Fandt du ikke det du søgte, eller vil du gerne blande indhold fra to eller flere kurser og seminarer? Vi skræddersyr gerne kurser og seminarer til din virksomheds behov både angående form og indhold. Læs mere om skræddersyede kurser og seminarer, ellers er du også velkommen til at læse mere og blive inspireret af vores tidligere afholdte kurser og seminarer nedenfor.
Har du forslag til andre kurser eller seminarer, er du også velkommen til at kontakte os på dstkurser@dst.dk.
Arbejdsmarkedsstatistik er til dig, som gerne vil vide mere om, hvordan Danmarks Statistik beskriver strukturen og udviklingen på arbejdsmarkedet gennem en række forskellige statistikker. Vi præsenterer de vigtigste begreber i arbejdsmarkedsstatistikken, og du får vist nogle overordnede resultater fra statistikkerne.
Erhvervsstatistik kan være en kompleks størrelse at arbejde med. Hvad er forskellen på konjunkturstatistik og strukturstatistik med eksempler fra nogle af de centrale erhvervsstatistikker? Hvordan og hvorfor inddele i brancher? Hvilke begreber, metoder og faldgruber skal man være opmærksom på? Vi tager fat i de mest grundlæggende begreber i erhvervsstatistikken og du bliver fortrolig med at benytte statistiske resultater om virksomheder i Danmark.
Danmarks Statistik laver opgørelser af både løn, indkomster og formuer. Lønforskelle og indkomstulighed debatteres ofte, men hvad indeholder data egentlig og hvordan skal vores mange forskellige indikatorer tolkes? Kom ind i vores "maskinrum" og få en beskrivelse af, hvordan vi behandler og organiserer de mange data på området. Vi gennemgår forskellene og samspillet mellem løn-, indkomst- og formuestatistikkerne.
Offentlige finanser er til dig, som gerne vil vide mere om, hvordan statistikken for de offentlige finanser kan bruges til at beskrive strukturen og udviklingen i den offentlige økonomi. I den sammenhæng ser vi på statistikkens vigtigste begreber og hovedstørrelser - fx det offentlige underskud, samt hvad der egentlig indgår i den offentlige sektor.
Vil du have styr på, hvilke statistikker du kan bruge om indvandrere og efterkommere i Danmark, og ikke mindst hvad du skal være opmærksom på i forhold til dataene? Danmarks Statistik udgiver hvert år publikationen "Indvandrere i Danmark", og de forskellige opgørelser spiller en stor rolle for debatten om integration. Få klarhed om emnet, og kendskab til de relevante fakta.
Er for dig som vil introduceres til indsamling af data og vedligeholdelse af en større databank af økonomiske tidsserier fra mange forskellige kilder. Der undervises i brugen af det gratis databehandlingsprogram Gekko, som benyttes af Danmarks Statistiks kontor for økonomiske modeller (ADAM).