Gå til sidens indhold

Film og teater

Hvilke film er de mest sete? Hvilke lande kommer de fra? Og hvilke teaterforestillinger trækker danskerne til scenen? Læs mere om ’Biografstatistikken’ og statistikken om ’Teater og scenekunst’ og bliv klogere på det danske kulturliv.

Nyt

Seneste nyt om Film og teater

Tæt på 1 mio. færre teatertilskuere

14. april 2021

Tæt på 1 mio. færre teatertilskuere

1,9 mio. har i sæsonen 2019/2020 overværet scenekunst, hvilket sammenlignet med sidste sæson er et fald på 900.000 tilskuere svarende til 32 pct. Det var særligt scenekunst målrettet voksne, der havde mindre aktivitet.

Tabeller i Statistikbanken om 'Teater og scenekunst'


Biografernes billetsalg halveret i 2020

9. april 2021

Biografernes billetsalg halveret i 2020

Der blev solgt knapt 7,0 mio. biografbilletter i 2020, hvilket var 5,8 mio. færre billetter end i 2019, svarende til et fald på 45 pct. Forklaringen er de omfattende nedlukninger under COVID-19.

Tabeller i Statistikbanken om 'Biografer og film'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Analyser

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

13. oktober 2021

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

Alle bruger kultur, men der er stor forskel på hvilken og hvor meget: Nogle går på museer og i teater, mens andre ser sport på tv, spiller computerspil eller læser en bog. I denne analyse opdeles Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen, og det undersøges hvem, der indgår i grupperne: Bredt kulturforbrug, Lavt kulturforbrug, Scenekunst og livesport, Museer og billedkunst samt Bibliotek.

Bag tallene

Det er blevet dyrere at bruge kulturen i Danmark

19. juni 2020

Det er blevet dyrere at bruge kulturen i Danmark

Museer, biografer, teatre og festivaler er alle steget mere i pris end de generelle priser i samfundet.

Biografturen bliver dyrere år efter år

20. marts 2019

Biografturen bliver dyrere år efter år

Mens gennemsnitsprisen på en biografbillet bliver stadigt højere, har antallet af solgte billetter pr. dansker ligget nogenlunde stabilt siden begyndelsen af 00’erne. Flest billetter bliver solgt i København og Omegn, mens der er knap så mange, der går i biografen i det øvrige Sjælland.

Danskerne er vilde med at gå i biografen i efterårsferien

11. oktober 2018

Danskerne er vilde med at gå i biografen i efterårsferien

En af danskernes foretrukne biografuger er efterårsferien i uge 42. Selvom billetsalget steg eksplosivt i efterårsferien 2017 sammenlignet med omkringliggende uger, måtte den se sig slået af både vinter-, påske- og juleferieugerne.

Kontakt

Pétur Sólnes Jónsson