Præcision og pålidelighed
Statistikken er en totaltælling over kvinder og medbragte børn på kvindekrisecentre. Nogle ophold er indberettet anonymt for kvinden og/eller hendes børn, hvorfor der kan være manglende baggrunds oplysninger om disse og det vil ikke være muligt at fange om kvinderne er med flere end en gang. Nogle kvinder og børn er angivet anonymt på ét kvindekrisecenter og ikke anonymt på et andet. Derudover kan der ved manuelt indtastning af ophold forekomme tastefejl eller manglende datoer. Ligeledes kan der være indberettet overlappende ophold. Størstedelen af disse fejl bliver dog rettet inden offentliggørelse.
Samlet præcision
Det er lovpligtigt at indberette data om personer og overnatninger. Antallet af uoplyste værdier er mere fremtrædende i nogle variable end andre, hvilket fx skyldes, at borgeren ikke er spurgt, eller har kunnet svare på spørgsmålene. Derudover kan manglende registrering af ind- eller udskrivninger potentielt påvirke den samlede statistiks præcision.
Stikprøveusikkerhed
Ikke relevant for denne statistik
Anden usikkerhed
På kvindekrisecentret kan kvinden vælge, at hende og/eller hendes børn skal være anonyme. Da der optræder anonyme personer i statistikken, kan der være gengangere, der ikke bliver taget højde for. For disse er det heller ikke muligt at finde baggrundsoplysninger. Der kan være forskellige praksis for registrering i de forskellige kvindekrisecentre, hvilket kan betyde målefejl.
Antallet af børn i statistikbankstabellerne beregnes som summen af indberettede CPR-numre på børn i data. I mikrodata findes ligeledes variablen ”antal børn”. Afvigelser mellem denne variabel og summen af CPR-numre på børn kan forekomme fx på grund af indtastningsfejl i de data, som kvindekrisecentrene indberetter. Der fejlsøges pt. ikke for denne fejltype.
I perioder med travlhed på kvindekrisecentrene kan det ske, at enkelte ophold ikke bliver registreret. Omfanget er ikke estimeret.
Kvalitetsstyring
Danmarks Statistik følger anbefalinger vedrørende organisering og styring af kvalitet, der er givet i Adfærdskodeks for europæiske statistikker (Code of Practice, CoP) og den tilhørende implementeringsmodel Quality Assurance Framework (QAF). Læs mere om disse på Adfærdskodeks for europæiske statistikker. Der er etableret en arbejdsgruppe for kvalitet og en central kvalitetssikringsfunktion, der løbende gennemfører tjek af produkter og processer.
Kvalitetssikring
Danmarks Statistik følger principperne i Adfærdskodeks for europæiske statistikker (Code of Practice, CoP) og bruger den tilhørende implementeringsmodel Quality Assurance Framework (QAF) ved implementeringen af disse principper. Dette indebærer løbende decentrale og centrale tjek af produkter og processer på baggrund af dokumentation, der følger internationale standarder. Den centrale kvalitetssikringsfunktion rapporterer til arbejdsgruppen for Kvalitet. Rapporteringen indeholder blandt andet forslag til forbedringer, som vurderes, besluttes og implementeres.
Kvalitetsvurdering
I nogen af de indberettede ophold har kvinden ønsket anonymitet for sig selv og/eller sine evt. medbragte børn, og de vil dermed være angivet med et fiktive CPR-numre i data. Det betyder, at ikke alle kvinder og børn kan matches med registeroplysninger. Muligheden for anonymitet medfører ligeledes, at antallet af gengangere ikke kendes præcist.
Revisionspolitik
Danmarks Statistik foretager revisioner i offentliggjorte tal i overensstemmelse med Danmarks Statistiks revisionspolitik. De fælles procedurer og principper i revisionspolitikken er for nogle statistikker suppleret med en specifik revisionspraksis.
Praksis for revisioner
Det skal være muligt for det enkelte kvindekrisecenter at rette 3 år tilbage samt åbne ophold i de løbende indberetninger. Såfremt der skal være revisioner længere tilbage, vurderes dette individuelt. Når data for det enkelte år er dannet, kan datasætte sammenlignes med, hvad der tidligere er indberettet, og det kan vurderes, om statistikken skal revideres.