Gå til sidens indhold

Indhold

Kontaktinfo

Social og Sundhed, Personstatistik
Nadia Amalie Hjortø
39 17 32 39

nia@dst.dk

Hent som PDF

Kvindekrisecentre

Statistikken er en årlig opgørelse af antal ophold og antal kvinder og børn, der er indskrevet på kvindekrisecentre, der er oprettet og drevet efter servicelovens §109. Statistikken opdeles efter bopælskommune, herkomst, alder og varighed på opholdet. Indberetning til statistikken er lovpligtig.

Indholdsbeskrivelse

Omfattet af statistikken, er de kvindekrisecentre, der er oprettet og drevet efter servicelovens §109, der foreskriver, at kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til kvinder, som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Kvinderne kan være ledsaget af børn. Statistikken viser kvinder og børn, samt ophold og ophold med børn på kvindekrisecentre delt op på bopælskommune, herkomst, alder og varigheden af opholdene. Herkomst er her en betegnelse for om kvinden er af dansk oprindelse, indvandrer eller efterkommer af indvandrere. Alder er i denne sammenhæng alder ved udgangen af året. Bopælskommunen er den kommune hvor kvinden og hendes børn boede før de kom på kvindekrisecenter.

Grupperinger og klassifikationer

I statistikken anvendes en inddeling i bopælskommuner efter følgende klassifikationen for regioner, landsdele og kommuner:

Sektordækning

Ikke relevant for denne statistik

Begreber og definitioner

Bopælskommune: Den kommune hvor kvinden og hendes børn boede før de kom på kvindekrisecenter.

Kvindekrisecenter: Boform, hvor kvinder, som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold i forhold til §109 i serviceloven, kan få midlertidigt ophold sammen med evt. medfølgende børn.

Enheder

Personer og ophold.

Population

Kvinder og eventuelt medfølgende børn, som har været indskrevet på kvindekrisecenter efter servicelovens §109.

Geografisk dækning

Danmark.

Tidsperiode

Statistikken dækker tidsperioden fra 01-01-2017 til 31-12-2022.

Basisperiode

Ikke relevant for denne statistik

Måleenhed

Statistikken opgøres på antal personer (kvinder og børn) og antal ophold.

Referencetid

01-01-2022 - 31-12-2022

Hyppighed

Årlig.

Indsamlingshjemmel og EU regulering

Data indhentes med hjemmel i lov om Danmarks Statistik §6 (de offentlige kvindekrisecentre) og §8, stk. 4 (de ikke-offentlige centre).

Indberetningsbyrde

Tidsforbruget for indberetning og godkendelse af data er estimeret til i gennemsnit 6 timer om året per kvindekrisecenter.

Øvrige oplysninger

Øvrige oplysninger kan fås på statistikkens emneside eller henvendelse til Danmarks Statistik.