Relevans
Kontaktinfo
Forskning, Teknologi og Kultur, Erhvervsstatistik.Søren Østerballe
Hent som PDF
Kulturelle og kreative erhvervs nationaløkonomiske betydning
Kulturområdet har væsentlig ikke-markedsmæssig aktivitet, samt betydelig direkte og indirekte statsstøtte og bidrag fra private fonde. Denne statistik kan indkapsle disse dele og skabe mere præcise tal for sektorens økonomiske indvirkning under hensyntagen til disse forhold. Statistikken tager udgangspunkt i en værdikæde-tilgang, hvor der skelnes mellem hvor kunsten, kulturen mv. produceres og udøves, samt aktiviteter rundt om den kreative og udøvede aktivitet, som fx engroshandel, detailhandel, distribution mv. Statistikken giver viden om de forskellige leds betydning.
Brugerbehov
De kulturelle og kreative erhvervs nationaløkonomiske betydning kan betragtes som et datamateriale, der er særligt velegnet til at vurdere omfanget af aktiviteterne i de kulturelle og kreative brancher i en nationalregnskabsmæssig ramme, gennem variable som produktion, bruttoværditilvækst (BVT) og beskæftigelse. Aktivitetens udtryk i disse variable gør det muligt for brugere at benchmarke disse brancher mod resten af økonomien. Statistikken er tilgængelig for alle, men retter sig nok mest til ministerier, styrelser, brancheorganisationer, konsulentfirmaer og andre, der foretager denne type analyse.
Kilden til statistikken i form af input-output-modellen er også indbygget som en kerne i de fleste makroøkonomiske og generelle ligevægtsmodeller, som anvendes til økonomisk planlægning mv.
Brugertilfredshed
Statistikken er ny og en følgegruppe bestående af Kulturministeriet, Erhvervsministeriet, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Slots- og Kulturstyrelsen og Creative Denmark har sammen med Danmarks Statistik været med til at afgrænse klassifikationen af kulturelle og kreative erhverv.
Fuldstændighed af data
Ikke relevant for denne statistik.