Gå til sidens indhold

Fødevareerhvervet i Danmark 2013

Publikationen består af fire separate kapitler, der belyser forskellige aspekter ved fødevareerhvervet i Danmark.

Den første artikel beskriver udviklingen inden for otte såkaldte ressourceområder. Inddelingen i ressourceområder udgør en alternativ opdeling af virksomheder i sammenhængende erhvervsområder ud fra virksomhedernes slutprodukter. Artiklen har hovedfokus på fødevareerhvervet.

Publikationens øvrige artikler belyser arbejdskraften i landbruget, det økologiske marked og regnskabstal for de vigtigste danske havne.

Fødevareerhvervet - og de andre ressourceområder
Fødevareerhvervet havde en samlet omsætning på 645 mia. kr., hvilket svarer til 20 pct. af den private sektors omsætning i 2012. Det var dermed det ressourceområde, der havde den største omsætning i 2012. Områdets egenkapital faldt med 70 mia. kr. fra 2008 til 2012, hvor den var på 337 mia. kr.

Færre arbejder i landbruget
Beskæftigelsen i landbruget er fra 1999 til 2013 faldet med 12.000 fuldtidsbeskæftigede til 52.000 personer. Lidt over 5.000 personer, svarende til 6 pct. af alle beskæftigede i landbruget, arbejder med økologisk landbrug

Tredobling af øko-forbruget
Hver dansker køber i gennemsnit økologiske varer for 1.000 kr. om året, og det er næsten en tredobling på ti år. Mælk, ost og æg er de mest populære produkter og udgør 37 pct. af den økologiske omsætning.

Regnskaber for de vigtigste havne
De otte største havne i Danmark lander 80 pct. af de danske fiskerifartøjers samlede landingsværdi på 2,9 mia. kr. Hirtshals er med 22 pct. af den samlede landingsværdi den største danske havn målt på landingsværdi.


Fødevareerhvervet i Danmark

Kolofon

Fødevareerhvervet i Danmark
Erhvervsliv
ISBN pdf: 978-87-501-2175-6
Udgivet: 8. april 2015 kl. 09:00
Antal sider: 54
Kontaktinfo:
Henrik Bolding Pedersen
Telefon: 39 17 33 15

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig