Gå til sidens indhold

Biblioteker

Hvor i landet låner man flest lydbøger? Stiger eller falder antallet af lånere? Hvor mange bogbusser findes der egentlig? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i biblioteksstatistikkerne.

Introduktion

Danmarks Statistik indsamler statistikker om folkebiblioteker og forskningsbiblioteker. Der findes omkring 245 folkebiblioteker og 350 forskningsbiblioteker i Danmark.

I folkebiblioteksstatistikken kan du finde tal fordelt på område, udlån, alder, materialetyper mv. Statistikken belyser eksempelvis udlånet af trykte bøger, e-bøger og musik og bibliotekernes materialeudgifter. I forskningsbiblioteksstatistikken kan du finde tal for de enkelte forskningsbiblioteker fordelt på lånere, bestand, lønudgifter, udlån mv.

Nyt

Seneste nyt om Biblioteker

Udlån fra biblioteker næsten halveret i 1. kvt.

25. maj 2021

Udlån fra biblioteker næsten halveret i 1. kvt.

Samlet set er antallet af udlån fra bibliokerne faldet fra 7,4 mio. udlån i første kvartal 2020 til 4,1 mio. udlån i første kvartal 2021. Det svarer til et fald på 45 pct., hvilket kan tilskrives COVID-19-restriktionerne.

Tabeller i Statistikbanken om 'Folkebiblioteker'


Fortsat stigning i bibliotekernes online tjenester

8. juli 2020

Fortsat stigning i bibliotekernes online tjenester

Udlån af materiale fra bibliotekernes online tjenester, fx eReolen og Filmstriben steg i 2019. Antallet af e-bogsvisninger steg fra knap 3,8 mio. visninger i 2018 til 5,0 mio. i 2019, hvilket er en stigning på 32 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Forskningsbiblioteker'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Kultur 2019

Kultur  2019

Publikationen Kultur 2019 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som aviser, museer, zoologiske haver, teatre og biografer, musik, fredede bygninger, idræt, frivilligt arbejde og brug af internettet. Årets tema sætter fokus på udlån af materialer fra landets folkebiblioteker og eReolen. Det belyser de enkelte låneres lånemønstre ud fra blandt andet geografi, uddannelse og køn. Det er en forsmag på en ny individbaseret biblioteksstatistik, der udkommer i andet kvartal 2020.Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Pétur Sólnes Jónsson