Gå til sidens indhold

Lønmodtagerorganisationer

Formålet med statistikken er at udarbejde en samlet årlig opgørelse over lønmodtagerorganisationernes medlemstal.

Introduktion
Statistikken udarbejdes årligt på baggrund af indberetninger om antal medlemmer pr. d. 31. december fra de 3 hovedorganisationer og ca. 18 organisationer uden for hovedorganisationerne. Medlemstallet opgøres udelukkende for personer med tilknytning til arbejdsmarkedet, dvs. ekskl. studerende, selvstændige, fuldtidsefterlønsmodtagere og pensionister.
Dokumentation

Begrebsforklaring

Lønmodtagerorganisationer

Sammenslutning af lønmodtagere og arbejdsløse med samme fag/uddannelse og/eller med samme type arbejdsopgaver med det formål, at arbejde for medlemmernes fælles interesser. De fleste lønmodtagerorganisationer er medlemmer af en hovedorganisation (FH, AC og Lederne), mens et mindre antal står uden for hovedorganisationerne.

 

Lønmodtagerorganisationernes medlemstal er en statistik som udarbejdes årligt på baggrund af indberetninger om antal medlemmer pr. d. 31. december. Formålet med statistikken er at udarbejde en samlet årlig opgørelse over antallet af medlemmer af lønmodtagerorganisationerne.

De enkelte fagforeningers tilhørsforhold til hovedorganisationerne pr. 31/12 2020, ophørte fagforeninger, hvor der mangler oplysninger om evt. sammenlægninger og liste over forhenværende fagforeninger som er blevet sammenlagt med andre.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Lønmodtagerorganisationer

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Lisbeth Johansen