Gå til sidens indhold

Hvert andet æg er et buræg

Animalsk produktion (kvt.) 3. kvt. 2015

Hvert andet æg leveret til pakkerierne er et buræg. Økologiske æg og skrabeæg udgør hver ca. en femtedel, mens kun et ud af tyve æg kommer fra fritgående høns. Andelen af økologiske æg er inden for ti år (2004-2014) steget fra 13 pct. til at udgøre 20 pct., mens andelen af buræg er faldet fra 56 pct. til 54 pct. I samme periode er den totale produktion af æg steget 9 pct.

Fordeling af de indvejede æg på pakkerierne. 3. kvt. 2015

En femtedel af konsumæggene er økologiske

Produktionen af konsumæg var på 61 mio. kg i 2014, heraf udgjorde de økologiske 20 pct. Flere tal om ægproduktionen kan ses i statistikbanken. I sommeren 2014 var der 4.742.000 høns i Danmark.

Animalske salgsprodukter, mængdeindeks

 


Vægte

2014

2015

Ændring
3. kvt. 2014

 

2010

3. kvt.

Juli

Aug.

Sept.

3. kvt.

- 3. kvt. 2015

 

promille

2010 = 100

pct.

Animalske salgsprodukter1

634

103,1

115,6

99,6

98,1

104,8

1,7

Kvæg

42

101,4

76,1

100,5

114,5

97,0

-4,3

Svin

340

99,0

120,2

90,7

90,2

100,4

1,4

Fjerkræ

25

113,6

107,5

-5,4

Mælk

213

107,4

116,4

114,6

108,1

113,0

5,3

Æg

11

109,5

111,3

1,6

1 Pelsdyr er en årsopgørelse og indgår derfor ikke.

Lille stigning i den samlede animalske produktion

Mængdeindekset for den animalske produktion steg med 1,7 pct. i tredje kvartal i forhold til samme kvartal året før. Det skyldes primært, at produktionen af svin og mælk steg med hhv. 1,4 pct. og 5,3 pct. Produktionen af animalske produkter lå på et højere niveau end i 2010, hvilket hovedsageligt skyldes den store produktion af mælk.

Animalsk produktion

 

2014

2015

 

Ændring
3. kvt. 2014

 

3. kvt.

Juli

August

September

3. kvt.

 

- 3. kvt. 2015

 

1.000 stk.

 

pct.

Kvæg

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion

139,4

34,4

43,9

48,8

134,0

 

-3,9

Slagtninger1

121,6

30,0

40,7

45,5

116,2

 

-4,4

Eksport af levende kvæg til slagtning

17,8

4,4

3,2

3,3

10,9

 

-38,9

Heraf kalve

11,7

3,5

2,8

2,7

8,9

 

-23,4

 

mio. kg

 

 

Produktion af okse- og kalvekød

35,5

8,6

11,5

12,9

33,1

 

-6,9

 

1.000 stk.

 

 

Svin

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion

7493,4

2947,6

2327,2

2379,7

7654,5

 

2,1

Slagtninger1

4683,7

1888,0

1353,2

1291,2

4532,3

 

-3,2

Eksport af levende svin

2809,7

1059,6

974,0

1088,6

3122,2

 

11,1

Heraf smågrise

2720,0

1035,0

947,8

1059,7

3042,5

 

11,9

 

mio. kg

 

 

Produktion af svinekød

478,9

191,8

144,6

140,1

476,4

 

-0,5

 

1.000 stk.

 

 

Fjerkræ

 

 

 

 

 

 

 

Slagtninger på slagterier

27247

24684

 

-9,4

 

mio. kg

 

 

Mælk

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion2

1316,7

475,1

468,0

441,8

1385,0

 

5,2

Heraf økologisk

116,0

39,9

39,6

36,8

116,2

 

0,2

Æg 

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion3

17,3

17,6

 

1,6

Buræg

8,1

7,7

 

-5,5

Æg fra fritgående høns

0,8

0,9

 

10,6

Skrabeæg

3,2

3,3

 

3,0

Økologiske æg

3,1

3,6

 

17,4

1 Inkl. slagtninger hos producenter.
2 Årligt skønnet forbrug af mælk hos producenter er 75 mio. kg til foder og 4,3 mio. kg til konsum.
3 Forbrug hos producenter og direkte salg til forbrugere er sat til 8,0 mio. kg. årligt.

Nyt fra Danmarks Statistik

30. november 2015 - Nr. 574

Hent som PDF
Næste udgivelse: 24. februar 2016

Kontakt

Kilder og metode

Oplysningerne om mængder indsamles hos aftagerne af animalske produkter, Fødevare- styrelsen og Landbrug & Fødevarer. Eksporten opgøres i den officielle udenrigshandelsstatistik, suppleret med oplysninger fra landbrugets afgiftsfonde. Slagtningerne hos producenterne fastsættes skønsmæssigt. Kilderne er mere konkret beskrevet i statistikdokumentationerne.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation