Gå til sidens indhold

Natur­ressourcer

Emnegruppen naturressourcer inden for det grønne nationalregnskab dækker beholdningsopgørelser af olien og naturgas i Nordsøen, arealopgørelser, skov og fisk.

Introduktion

Beholdningen af naturressourcer opgøres i mængder såvel som værdier ved starten og udgangen af året og samtidig opgøres ændringer i løbet af året. De naturressourcer som er opgjort i det grønne nationalregnskab er olie og gas, fisk og skaldyr, skove (vedmasse og skovareal) samt arealerne (arealdække og arealanvendelse).
Regnskaberne for naturressourcer kan bruges i analyser af bæredygtighed og i opgørelser af et lands samlede formue. Samtidig er de et første skridt mod et egentlig ’grønt’ BNP (udtømningsjusteret BNP). Danmarks Statistik deltager i et forskningsprojekt om beregning af grønt BNP i 2017-2019. Læs mere på www.dst.dk/groentBNP

 

 

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Natur­ressourcer

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Ole Gravgård Pedersen