Gå til sidens indhold

Lavt uddannede har over dobbelt så stor ledighedsrisiko

Personer uden uddannelse efter folkeskolen har i dag 2,5 gange større risiko for at blive ledige end personer med en videregående uddannelse.

18. november 2009 kl. 0:00

Lavt uddannede har over dobbelt så stor ledighedsrisiko

Personer uden uddannelse efter folkeskolen har i dag 2,5 gange større risiko for at blive ledige end personer med en videregående uddannelse - og denne forskel er blevet større de seneste par år. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Dette og andre resultater fra analysen er samlet i publikationen Arbejdsløshed - ny analyse af ledighedsforløb, der udkommer i dag.

Her går Danmarks Statistik bag om de månedlige ledighedstal ved at introducere to helt nye begreber i form af ledighedsrisiko og den forventede varighed af ledighedsforløbene, der i publikationen beregnes for dagpengeberettigede. Det sker ved brug af en ny forløbsdatabase.

Af andre interessante konklusioner i publikationen er, at:

  • Mænds risiko for at blive ledig er 70 pct. større end kvinders. Den er nu på det højeste niveau siden juni 2000
  • Risikoen for at blive ledig er mere end tredoblet blandt beskæftigede i industrien og bygge- og anlægssektoren siden sommeren 2008. Det er ligeledes ledige fra netop de brancher, der har oplevet de største stigninger i den forventede varighed af ledighedsperioderne
  • Unge mellem 16 og 24 år har nu tre gange så høj risiko for at blive ledige som de 40-49-årige. Derimod er den forventede varighed af ledighedsforløbene typisk kortere for unge end for ældre.

Arbejdsløshed - ny analyse af ledighedsforløb er på 58 sider og koster 65 kr. Den kan købes i Danmarks Statistiks elektroniske boghandel på www.dst.dk/boghandel eller hentes gratis som pdf på www.dst.dk/pubomtale/14738.

Læs også om ledighedsrisiko og forventet varighed af ledighedsforløb fordelt på brancher i Nyt fra Danmarks Statistik. Og læs om, hvor i landet der er størst og mindst risiko for at blive arbejdsløs, i Netmagasinet Bag Tallene.

Kontakt

Presse