Gå til sidens indhold

Virksomheder har lille omsætning på Internettet

14. februar 2000 kl. 0:00

Hver femte danske virksomhed har i 1999 modtaget ordrer via deres hjemmeside. Imidlertid er det kun hver tiende virksomhed, der har en egentlig omsætning på Internettet - typisk under 5 pct. af den samlede omsætning.

Det viser en ny undersøgelse af virksomhedernes brug af IT og e-handel, som Danmarks Statistik offentliggør i dag. Undersøgelsen er foretaget på vegne af Forskningsministeriet. Det er anden gang, at virksomhedernes brug af IT bliver undersøgt, og i år bliver der sat særligt fokus på e-handel. 2440 virksomheder med mindst ti ansatte indgår i undersøgelsen, og besvarelserne repræsenterer i sig selv 36 pct. af Danmarks samlede beskæftigelse i de private byerhverv.

Det er ikke kun et ønske om omsætning, der ligger bag virksomhedernes motiver for e-handel. Muligheden for forbedret kundeservice og fleksibilitet er af stor betydning for over 60 pct. af virksomhederne med hjemmeside - og er dermed det vigtigste incitament for e-handel.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten ni ud af ti virksomheder med mindst ti ansatte havde adgang til Internettet i 1999, og at knap 95 pct. af virksomhederne forventer at have adgang til Internettet med udgangen af 2000.

Henvendelse:
Vil du vide mere?
Kontakt Martin Lundø 
39 17 38 73 eller mlu@dst.dk

Se hovedtal fra "Danske virksomheders brug af IT 1999" på www.dst.dk/it samt "Use of ICT in Danish and Finnish Enterprises" på www.dst.dk/ict

Kontakt

Presse
Telefon: 39 17 30 70