Gå til sidens indhold

Ny cd-rom med statistik uden grænser

4. juli 2000 kl. 0:00

Vidste du, at antallet af breve til Grønland er faldet med en tredjedel fra 1990 til 1998? At der i år kun er to taxier pr. 1000 indbyggere på Færøerne - i 1990 var der syv? Eller at Reykjavik er den nordiske hovedstad, der har den største andel af indbyggere mellem 0-14 år - nemlig 21 pct.? I København er den tilsvarende andel kun 14 pct.

De nordiske landes statistikkontorer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Åland udgiver i dag cd-rom'en Nordisk regionalstatistik - Statistik uden grænser 2000 med detaljeret statistik for kommuner og amter fra hvert enkelt af landene.

Cd-rom'en indeholder en database for hvert af landene, hvor der indgår statistik på en række fælles kerneområder - fx priser, befolkning og nationalregnskab - og derudover har hvert land udbygget sin egen database efter nationale behov.

Udover databaser fra de otte landes statistikkontorer leverer storbyernes statistikkontorer en database med sammenlignelig statistik fra kommuner i storbyområderne.

Vil du vide mere?
Ring til Annegrete Wullf på tlf: 39 17 31 55, awu@dst.dk

Kontakt

Presse