Gå til sidens indhold

Mikrodataordninger i Danmarks Statistik

Forskerordning

Forskere og andre analytikere fra autoriserede forskningsinstitutioner, kan oprette et projekt med adgang til Danmarks Statistiks registerdata. Læs mere i vores trin-for-trin procedure om hvordan man får adgang til data :

Forskningsprojekter

For at oprette et nyt projekt skal nedenstående projektindstillingsskema udfyldes med relevant information om forskningsprojektet, og fremsendes til forskningsservice@dst.dk.

Er din institution kommet på Danmarks Datavindue, skal du udfylde projektindstillingen i applikationen. Læs mere om hvordan du bruger Danmarks Datavindue

Projektdatabaser

Autoriserede institutioner, med et omfangsrigt forskningsmiljø og et væsentligt antal forskningsprojekter, der overlapper hinanden i datagrundlag, kan anmode om at få en projektdatabaseordning.

En projektdatabase må indeholde en kerne af data, der anvendes i flere forskellige forskningsprojekter i miljøet. Læs mere om projektdatabaseordningen her:

Myndighedsordningen

Danmarks Statistiks Myndighedsordning stiller mikrodata til rådighed for de institutioner, der udfører myndighedsopgaver dvs. departementer, styrelser og direktorater, regioner og kommuner. Ordningen imødekommer deres behov for ad hoc analyser med korte tidsfrister. Læs mere om ordningen her:

Lovmodellen

Lovmodellen er også en myndighedsordning, men har sit eget formål, sin egen brugergruppe og dermed egne regler og vilkår. Lovmodellen anvendes til ministerbetjening og lovforberedende arbejde. Myndighedsordningen administreres af DST Consulting. Du kan læse mere om ordningen her:

Aktive projekter

På oversigten nedenfor kan du se hvor mange projekter, der har været aktive på Danmarks Statistiks forskerordning i de seneste år.

Kontakt

Forskningsservice