Gå til sidens indhold

Rigsstatistikerens klumme

Rigsstatistikerens klumme skrives af rigsstatistikeren, som fra 1. oktober 2020 er Birgitte Anker. Her kommenterer hun primært på, hvad tallene viser om samfundsudviklingen i et mere overordnet perspektiv og fortæller om igangværende projekter og udfordringer i statistikkens verden.

Pressen er velkommen til at viderebringe klummen med kildeangivelse eller at bruge den som inspiration til egne historier.

For spørgsmål kontakt venligst presseteamet på tlf. 39 17 30 70.

11. maj 2020

Ekstraordinære forhold påvirker BNP-indikatoren

Ekstraordinære forhold påvirker BNP-indikatoren

I kølvandet på Corona-epidemien og de politiske forholdsregler for at begrænse den er den økonomiske aktivitet faldet kraftigt. Det vil selvfølgelig påvirke den BNP-indikator, som Danmarks Statistik offentliggør 15. maj. Mens vi venter på resultatet, er det værd at understrege både den ekstra usikkerhed og de fortolkningsproblemer, som er knyttet til indikatoren ved denne specielle lejlighed.

26. august 2019

Hvorfor går det så relativt godt med den danske økonomi?

Hvorfor går det så relativt godt med den danske økonomi?

Ifølge BNP-indikatoren var dansk vækst i andet kvartal 2019 væsentlig højere end i USA og EU. Nogle nærtliggende lande som Tyskland, Sverige og Storbritannien havde endda negativ vækst i andet kvartal. Generelt er der sket en afsvækkelse af den internationale vækst, som vi indtil nu ikke har set i de danske hovedtal.

Undersider

Kontakt

Presse