Gå til sidens indhold

Levevilkårs­undersøgelsen

Velfærdsindikatorer dannes på grundlag af EU-undersøgelsen ”Statistics on Income and living Conditions” – normalt kaldet EU-SILC. Undersøgelsen indeholder detaljerede data om husstandenes indkomster og levevilkår som boligoplysninger, arbejdsmarkedstilknytning, uddannelse, børnepasning, sundhedsforhold osv.

Introduktion

Læs mere om indikatorer for fattigdom, social udstødelse, indkomstuligheder mv. i EUROSTAT: Income, social inclusion and living conditions

Nyt

Seneste nyt om Velfærdsindikatorer

Meget få økonomisk sårbare lægger penge til side

26. april 2021

Meget få økonomisk sårbare lægger penge til side

Kun 8 pct. af personer, der i levevilkårsundersøgelsen 2020 betegnes som økonomisk sårbare, se Økonomisk sårbare (pdf), lægger penge til side i slutningen af en typisk måned. Det er markant lavere end i befolkningen generelt,

Tabeller i Statistikbanken om 'Levevilkårsundersøgelsen'


Flest kvinder har ikke råd til fritidsaktiviter

31. januar 2020

Flest kvinder har ikke råd til fritidsaktiviter

Flere kvinder end mænd angiver, at de ikke selv har råd til regelmæssigt at deltage i fritidsaktiviteter såsom at gå til sport, gå i biografen eller til koncert. I 2019 gælder det for 9 pct. af kvinder og 6 pct. for mænd.

Tabeller i Statistikbanken om 'Levevilkårsundersøgelsen'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Bag tallene

Personer med lave indkomster oplever oftest problemer med boligen

1. juni 2021

Personer med lave indkomster oplever oftest problemer med boligen

Problemer såsom støj fra naboerne, forurening og kriminalitet opleves væsentligt oftere af personer, der har lave indkomster end af dem, der tjener over medianindkomsten. Også på tværs af ejerforhold og på tværs af socioøkonomisk status er der markante forskelle.

Kontakt

Daníel Freyr Gústafsson