Gå til sidens indhold

Ligestilling

Bliv klogere på, hvordan det står til med ligestillingen mellem mænd og kvinder i Danmark. Med ligestillingsindikatorerne har Danmarks Statistik beregnet indikatorer, der viser forholdet mellem mænd og kvinder på områder som arbejde, uddannelse, indkomst, helbred, mv. Indikatorerne er dannet ud fra data, der allerede eksisterer i Danmarks Statistiks statistikregistre, og som bliver opdateret løbende. Formålet med indikatorerne er, at gøre det nemmere at bruge data til at undersøge og følge udviklingen i, hvordan det står til med ligestillingen i Danmark.

Publikationer

Kvinder og mænd i 100 år - fra lige valgret mod ligestilling 1915-2015

Kvinder og mænd i 100 år - fra lige valgret mod ligestilling 1915-2015Hvor langt er kvinderne nået på 100 år? Danmarks Statistik markerer Grundlovens jubilæum med denne publikation, der i tekst og tal dykker ned i en lang række aspekter af udviklingen for og mellem kønnene fra 1915 til i dag.

Bag tallene

Far tager lidt mere barsel - men udviklingen går langsomt

4. maj 2020

Far tager lidt mere barsel - men udviklingen går langsomt

Danske fædre, der har ret til barselsdagpenge, holder i gennemsnit 31,9 dages barsel, viser nye og opdaterede tal fra Danmarks Statistik. De sidste fire år har far taget lidt mere barsel, men der er stadig langt til de to måneder, som EU har øremærket.

Ligestilling i Danmark

Hvordan står det til med ligestillingen mellem mænd og kvinder i Danmark?

Ligestilling

Se vores ligestillingswebsite her

Kvinder og mænd i Europa

Kvinder og mænd i Europa

Se den interaktive publikation

Kontakt

Annemette Lindhardt Olsen