Gå til sidens indhold

Kvartalsopdelt arbejdsstyrke­statistik, arbejdsmarkeds­tilknytning

Registerbaseret gennemsnitsberegning af befolkningens primære tilknytning til arbejdsmarkedet fordelt på kvartaler.

Introduktion

Den kvartalsopdelte arbejdsstyrkestatistik (KAS) er en årlig individbaseret gennemsnitsberegning af befolkningens primære tilknytning til arbejdsmarkedet baseret på registerdata fra Arbejdsmarkedsregnskabet (AMR). Den primære variabel i KAS er den socioøkonomiske status, som inddeler befolkningen i tre hovedgrupper: beskæftigede, arbejdsløse og uden for arbejdsstyrken. Statistikken indeholder derudover en lang række variable, som knytter sig til personen (fx alder, køn og uddannelse) eller til arbejdsstedet for beskæftigede (fx branche, sektor og arbejdsstedskommune). 

KAS indeholder samme baggrundoplysninger om befolkningen og arbejdssteder for beskæftigede som den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik (RAS), som går tilbage til 1980. RAS er en statusopgørelse, som foretages ultimo november, mens KAS er en gennemsnitsberegning for hvert kvartal. KAS er ligesom RAS således velegnet til analyse af befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet og gør det muligt at belyse arbejdsmarkedstilknytningen over hele året frem for på et bestemt tidspunkt i året. 

 
Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

Relateret indhold i Kvartalsopdelt arbejdsstyrke­statistik, arbejdsmarkeds­tilknytning

Artikler og publikationer om 'Kvartalsopdelt arbejdsstyrke­statistik, arbejdsmarkeds­tilknytning'

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Pernille Stender