Gå til sidens indhold

Indvandrere i Danmark 2009

Publikationen giver et bredt og nuanceret billede af indvandreres og efterkommeres stilling i det danske samfund.

Indvandrere i Danmark beskæftiger sig også med efterkommernes børn.

Rekordmange indvandrerkvinder er under uddannelse
En af publikationens mange interessante konklusioner er, at indvandrerkvinder fra ikke-vestlige lande uddanner sig som aldrig før.

Andelen af 20-årige ikke-vestlige indvandrerkvinder under uddannelse er i de seneste ti år steget fra 23 pct. til rekordhøje 41 pct. Dermed svarer deres nuværende niveau stort set til det niveau, 20-årige kvinder med dansk oprindelse under uddannelse ligger på.
 
Indvandrere i Danmark 2009 indeholder en lang række andre interessante oplysninger, bl.a. disse:
  • Hver sjette dansker vil i 2050 have indvandrerbaggrund mod hver tiende i dag
  • De ikke-vestlige indvandrere er stærkt overrepræsenterede blandt modtagere af dagpenge- og kontanthjælp. Det gælder i særlig høj grad 18-64-årige kvindelige passive kontanthjælpsmodtagere, hvor de ikke-vestlige indvandrere udgør 31 pct., mens deres andel af befolkningen kun er 6 pct.
  • Blandt dem, der afsluttede en lang videregående uddannelse i perioden 2004-2006, var beskæftigelsesfrekvensen i 2007 omkring 20 procentpoint højere for personer med dansk oprindelse end for ikke-vestlige indvandrere
  • Ikke-vestlige efterkommere, som alle er født i Danmark, har en klart højere kriminalitet end ikke-vestlige indvandrere. Kriminaliteten er således 33 pct. højere for mandlige ikke-vestlige indvandrere end for hele den mandlige befolkning, mens den er hele 117 pct. højere for ikke-vestlige efterkommere (begge tal er korrigeret for forskelle i alder og socioøkonomisk status).

Befolkningsfremskrivning
Læs også om Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning i nyhedsbrevet Nyt fra Danmarks Statistik. Her fremgår det, at personer med indvandrerbaggrund vil udgøre en stigende andel af borgerne i den erhvervsaktive alder frem mod 2050.


Indvandrere i Danmark

Hent som pdf

Hele publikationen

Kolofon

Indvandrere i Danmark
Borgere
ISBN: 978-87-501-1807-7
Udgivet: 15. december 2009 kl. 09:30
Antal sider: 219
Kontaktinfo:
Jørn Korsbø Petersen
Telefon: 39 17 32 77

tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig