Gå til sidens indhold

Danskerne er imod kvoter for kvinder i bestyrelser

68 pct. af danskerne vil ikke have kvoter for, hvor mange kvinder der skal være i private virksomheders bestyrelser, sådan som man har gjort i Norge.

11. juni 2015 kl. 9:00

Det er særligt mændene, der med 74 pct. svarer nej til kvoter for kvinder i bestyrelserne. Blandt kvinderne er det 61 pct., der siger nej. 27 pct. af kvinderne og 19 pct. af mændene er for, mens resten svarer ved ikke. Dem, der er mest stemt for kvoterne, er nordjyderne med 28 pct., mens dem, der er mest imod, er midtjyderne med kun 19 pct.

Spørgsmålet om kvoter for kvinder i bestyrelser er et ud af 30 i Danmarks Statistiks dag til dag-undersøgelse under Folkemødet på Bornholm. Dagens undersøgelse viser blandt andet også, at:

• Heller ikke for mænds barselsorlov mener danskerne, at der bør indføres kvoter. Særligt mændene er imod med 56 pct., mens 45 pct. af kvinderne er imod. Flest unge er for, mens de ældre er de mest skeptiske.

• 72 pct. af danskerne også er imod at indføre et kvotesystem for folketingsmedlemmernes uddannelsesniveau. Det er særligt de 16-29-årige, der er imod med 79 pct.

• 94 pct. af danskerne mener, at det er godt at integrere aktiviteter som sport, skak eller musik i skoledagen. Der er bred enighed på tværs af køn, alder og uddannelsesniveau.

• 56 pct. af de 30-59-årige mener, at de sparer tilstrækkeligt op til pension, mens 33 pct. i den aldersgruppe siger, de ikke gør.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Peter Linde på tlf. 21 79 12 23 eller pli@dst.dk og chefkonsulent Martine Friisenbach på tlf. 28 18 69 64 eller maf@dst.dk. Du kan også henvende dig til dem på Folkemødet i #Faktaboksen, som er placeret på Kæmpestranden plads J19.