Gå til sidens indhold

Danmark og danskerne i tal

26. marts 2015 kl. 9:00

Danmarks Statistik udgiver i dag det årlige statistiske snapshot af Danmark i form af publikationen Danmark i tal 2015.

 

Den danske befolkning består nu af 5,7 mio. mennesker. Befolkningstallet har været stigende i de senere år. Indvandringen er større end udvandringen, og der bliver fortsat født flere, end der dør.

Det positive fødselsoverskud skyldes, at der har været et stort fald i dødeligheden de seneste 20 år. Den danske fertilitet på 1,7 barn pr. kvinde er nemlig et stykke fra de 2,1, der i fravær af nettoindvandring og ændret dødelighed skal til for at opretholde befolkningen på samme størrelse.

Nyfødte hedder Emma og William

Emma og William toppede navnelisterne til babyer i 1. halvår 2014. De seneste tal viser, at mor var på barsel i 271 dage, mens far tog 30 dage sammen med den lille ny.

Hver fjerde dansker har i dag rundet 60 år, mens det kun gjorde sig gældende for hver femte i år 2000. Mere end 1.000 nulevende danskere har fejret deres 100 års fødselsdag. Antallet af folkepensionister har rundet millionen

Positiv vækst og faldende ledighed

I Danmark i tal kan man også læse, at de økonomiske nøgletal har bevæget sig i den rigtige retning. Væksten i BNP vendte fra negativ til positiv i 2014,  hvor den udgjorde 1,0 pct.

Ledigheden bevæger sig også i den rigtige retning. Ungdomsledigheden er dog fortsat høj i en dansk sammenhæng med en ledighedsprocent på 13 pct., men sammenlignet med de øvrige europæiske lande er den i den lave ende. Mere end 50 pct. af de unge i Grækenland og Spanien står uden arbejde. 

Vores biler kører længere på literen

Det regner eller sner hver anden dag i Danmark. Bilen er (måske derfor) vores foretrukne transportmiddel, idet 85 pct. af danskernes transport tilbagelægges i bil. Men heldigvis er bilerne blevet mere energiøkonomiske. En bil kører i gennemsnit 5,7 km længere på literen end i 2007, og en ny bil tilbagelagde i gennemsnit 21,9 km på literen i 2014.

Dette og meget andre kan du læse mere om i Danmarks i tal 2015, og for yderligere information kan du kontakte Ulla Agerskov på 39 17 39 39 eller uag@dst.dk.