Gå til sidens indhold

Danskerne i tal

Hæftet Danmark i tal 2010 beskriver helt grundlæggende informationer om befolkningen - hvor mange vi er, hvor længe vi lever, hvordan det står til med landets finanser og meget mere.

9. februar 2010 kl. 0:00

Danskerne i tal

Danske kvinder er i det seneste årti begyndt at føde flere børn, end de gjorde i 1980'erne. Til gengæld er de mere end fire år ældre, når de føder første gang. Kvinder er også flittige til at uddanne sig og overgår mændene på både de mellemlange og lange videregående uddannelser.

Det er nogle af de mange interessante konklusioner om Danmark og danskerne i det populære hæfte Danmark i tal fra Danmarks Statistik. Hæftet udkommer i dag i en helt ny 2010-udgave.

Her kan du bl.a. også læse, at:

  • vi får mere og mere plads at boltre os på i boligen - hele 111 m2 har vi i gennemsnit til rådighed. Til gengæld er der langt færre yngre boligejere end for et par årtier siden
  • vi bruger i dag kun en syvendedel af vores indkomst på mad, mens vi i 1970'erne brugte en fjerdedel. Til gengæld bruger vi nu mere end en fjerdedel på vores bolig.

Derudover kan du også finde helt grundlæggende informationer om befolkningen - hvor mange vi er, hvor længe vi lever, hvordan det står til med landets finanser og meget mere.

På 32 sider giver hæftet nemlig et sjældent set overblik over det danske samfund. Statistikkerne er udvalgt blandt de milliarder af tal, som Danmarks Statistik har på lager.

Hæftet kan nemt bruges som undervisningsmateriale til elever i gymnasiet og i folkeskolens ældste klasser. Men Danmark i tal er også for helt almindelige mennesker, der bare gerne vil have lidt fakta om vores samfund.

Danmark i tal er gratis og kan bestilles på www.dst.dk/boghandel. Det kan også downloades på www.dst.dk/dkital.

I Netmagasinet Bag Tallene kan du læse om, hvad en skoleklasse har fået ud af at arbejde med en af de tidligere årgange af Danmark i tal.

Kontakt

Presse