Gå til sidens indhold

Flere højtuddannede får børn end tidligere

Flere og flere kvinder med en videregående uddannelse har i dag fået børn, når de er 45 år. Det er en af konklusionerne i temapublikationen Befolkningens udvikling 2008.

2. december 2009 kl. 0:00

Flere højtuddannede får børn end tidligere

Flere og flere kvinder med en videregående uddannelse har i dag fået børn, når de er 45 år. Kun hver sjette af disse kvinder er således barnløs mod hver femte i 1981. Af kvinder uden en videregående uddannelse er til gengæld flere barnløse i dag end for 28 år siden.

Det er nogle af mange interessante konklusioner i en ny publikation Befolkningens udvikling 2008, som udkommer i dag. Den beskriver alle demografiske forhold af betydning for befolkningsudviklingen, herunder fødsler, dødsfald, indgåede og opløste ægteskaber, registrerede partnerskaber, flytninger, vandringer, aborter og meget andet.

Af andre interessante konklusioner i publikationen er bl.a., at:

  • I Københavns og Frederiksberg Kommuner er de førstegangsfødende kvinder ældre end i resten af landet med en gennemsnitlig alder på 29,7 år i København og 30,6 år i Frederiksberg
  • Den yngste nybagte mor i 2008 var 14 år, mens den ældste var over 50 år
  • De skilte par har i gennemsnit været gift i 12 år. Ægteskabets sjette år er typisk det mest kritiske. Her finder flest skilsmisser sted med 6 pct. af alle skilsmisser
  • For første gang nogensinde lever flere kvinder end mænd i registrerede partnerskaber. Tallene for begge køn stiger fortsat år for år.

Befolkningens udvikling 2008 er på 131 sider og kan downloades gratis på www.dst.dk/pubomtale/13468. Man kan også købe den i trykt form i Danmarks Statistiks boghandel på www.dst.dk/boghandel.

Kontakt

Presse