Gå til sidens indhold

CO2-udslip steg mindre end produktionen i mange erhverv

Statistisk Tiårsoversigt 2009 er på banen med en temaartikel om udslip af drivhusgasser ud fra Danmarks Statistiks miljøøkonomiske regnskab.

International transport med skibe er hovedårsag til øget drivhusgasudledning

12. august 2009 kl. 0:00

CO2-udslip steg mindre end produktionen i mange erhverv

I mange erhverv er CO2-udslippet steget mindre end produktionen, enten ved at man udnytter energien bedre eller ved at skifte til energityper, som giver mindre CO2-udslip. Samtidig har transportbranchen mere end tredoblet sit CO2-udslip siden 1990. Det skyldes især en massiv vækst i international søtransport.

Det er blandt flere spændende pointer i temaartiklen i Statistisk Tiårsoversigt 2009, som udkommer i dag. Artiklen sætter fokus på omfanget af Danmarks samlede udslip af drivhusgasser ud fra Danmarks Statistiks miljøøkonomiske regnskab.

 

Læs i øvrigt flere konklusioner i Nyt fra Danmarks Statistik, Statistisk Tiårsoversigt 2009.

Bogen Statistisk Tiårsoversigt 2009 indeholder et væld af andre spændende tabeller og figurer, der tegner et klart billede af udviklingen i vores samfund og tilværelse fra kort før årtusindeskiftet til i dag. Se bl.a. at:

  • Vi er på ti år blevet 200.000 flere, så vi nu er over 5,5 mio. danskere.
  • Antallet af asylansøgere, der fik opholdstilladelse i 2008, var en tredjedel af antallet i 1998.
  • Der er udgivet markant flere børne- og ungdomsbøger de seneste ti år med en stigning på omkring 40 pct.
  • Golffeberen raser, og de aktive køllesvingere er næsten fordoblet på ti år fra 78.000 til 146.000, så sporten nu er nummer to i Danmark kun overgået af fodbold.
  • Færre går på efterløn. For ti år siden benyttede 17 pct. sig af tilbuddet inden folkepensionsalderen, mens de seneste tal nu viser 12 pct.
  • Vi drikker tre gange så meget skummetmælk og spiser en tredjedel mere oksekød og fjerkræ samt en femtedel mere sukker som for ti år siden.
  • Flere bliver taget for at køre for stærkt. Således overtrådte 47 pct. flere hastigheden i 2007 i forhold til ti år tidligere.
  • Vindenergien er over tredoblet på ti år, men udgjorde dog kun lidt over 2 pct. af den samlede produktion af primær energi i 2007.

Statistisk Tiårsoversigt 2009 er på 222 sider og koster 175 kr. Den kan købes i Danmarks Statistiks elektroniske boghandel på www.dst.dk/boghandel.

For yderligere information kontakt Presse
Telefon: 39 17 30 70
E-post: presse@dst.dk

Kontakt

Presse