Gå til sidens indhold

November-tal for udenrigshandel vil blive ændret

16. januar 2003 kl. 0:00

De reviderede tal bliver offentliggjort i Nyt fra Danmarks Statistik mandag den 20. januar, ligesom de detaljerede tal i Danmarks Statistikbank vil blive revideret. De sæsonkorrigerede totaltal vil blive påvirket marginalt, mens tallene for den samlede vareeksport (ikke sæsonkorrigeret) samt betalingsbalancen vil være uændrede.

Danmarks Statistik kan dog allerede nu oplyse de væsentligste ændringer for november 2002: Eksporten af landbrugsprodukter var ca. 3,9 mia. i stedet for 3,2 mia. kr., eksporten af maskiner og instrumenter var ca. 11,5 mia. i stedet for 11,7 mia. kr., og eksporten af øvrige industriprodukter var ca. 19,2 mia. i stedet for 19,6 mia. kr.

Problemerne i offentliggørelsen den 15. januar skyldes mangelfulde indberetninger om vareeksporten. Der tages normalt hensyn til mangelfulde indberetninger i udarbejdelsen af udenrigshandelstallene, men denne gang havde manglerne en usædvanlig karakter, så nogle af oplysningerne beklageligvis ikke var retvisende. Danmarks Statistik vil nu udbygge kontrollen af indberetningerne med henblik på at mindske risikoen for, at lignende problemer opstår i fremtiden.

For yderligere information kontakt Presse
Telefon: 39 17 30 70
E-post: presse@dst.dk

Kontakt

Presse
Telefon: 39 17 30 70