Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

It i virksomheder

Hvor digitale er virksomhederne i Danmark? Mange bruger avancerede teknologier og mange har elekronisk salg via hjemmesider. Det kan du læse mere om i ’It-anvendelse i virksomheder’. Hvor mange penge bruger virksomhederne på it – anskaffelse af hardware, standardsoftware, kommunikationsudstyr og it-serviceydelser m.m.? Det kan du læse mere om i ’It-udgifter i virksomheder’.

Introduktion

It-anvendelse i virksomheder

Statistikken opgøres for private virksomheder (byerhverv) som helhed opdelt på branche- og størrelsesgrupper.

’It-anvendelse i virksomheder’ er gennemført årligt fra og med 1998. Undersøgelsen hed frem til 2011 ’Danske virksomheders brug af it’.

It-udgifter i virksomheder

Statistikken belyser investeringers andel af de enkelte udgiftsposter. Den fortæller også hvor mange årsværk og hvor store lønomkostninger, der går til egenudviklet software – altså den software, som virksomhederne selv udvikler eller videreudvikler. Tallene kan fordeles på branchegrupperne: Bygge og anlæg, industri, erhvervsservice og finans, information og kommunikation samt handel og transport.

Dokumentation

Navneskift

Bemærk at statistikken frem til 2011-undersøgelsen hed "Danske virksomheders brug af it".

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i It i virksomheder

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Maria Pedersen