Økologisk forbrug - hvor kom væksten fra?
Det økologiske forbrug er steget markant gennem de seneste år, men stigningen har ikke været lige stor i alle befolkningsgrupper. Denne analyse ser nærmere på forskellene i udviklingen fra 2005 til 2015, og viser også hvorledes sammensætningen af det økologiske forbrug har ændret sig. Analysen undersøger endeligt, hvor stor vægt de forskellige befolkningsgrupper har i det samlede økologiske forbrug.
Analysens hovedkonklusioner:
- Det økologiske forbrug af føde- og drikkevarer er tredoblet fra 2005-2015.
- Husstande med højtuddannede, i Hovedstadsregionen og med børn bruger flere penge på økologi end resten af Danmark.
- Forskellen mellem befolkningsgruppernes økologiske forbrug er øget fra 2005 til 2015.
- Dyrere varegrupper fylder mere i den økologiske indkøbskurv.
- Husstande med mellemlang eller lang uddannelse udgør en mindre andel af befolkningen, men står for hovedparten af det økologiske forbrug.
- Trods markant stigning i de lavtuddannedes økologiske forbrug frem mod 2015, ligger de stadig lidt under de højt uddannedes andel ti år tidligere.
- Forbrugerne i Region Hovedstaden står for halvdelen af landets økologiske forbrug selvom de kun udgør knap en tredjedel af befolkningen.
Colophone
Subject group: Environment and energy
Released: 12 June 2017 09:00
No. 2017:8
ISSN pdf: 2446-0354
Contact:
Martin Lundø
Telephone: +45 51 46 15 12
A Solange Lohmann Rasmussen
Telephone: +45 61 15 17 93